Bloody Mary

Cocktailen er efter sigende opkaldt efter den engelske Dronning Mary I af England, der havde dette øgenavn for sit noget hårdhændede forsøg på at genetablere den Katolske Kirke in England. 

I begyndelsen bestod cocktailen bare af vodka og tomatjuice. Vodka og tomatjuice er stadig grundingredienserne, men er siden udbygget i forskellige varianter med så forskellige ingredienser som Worcestershire sauce, chilisauce, citronsaft, limesaft, sellerisalt, salt, peber, paprika, hvidløg, peberrod, selleri, agurker, oliven, syltede grønsager og i ekstreme varianter med rejer, osteterninger, tørret pølse, bacon eller sprødstegt kyllingeskind som garniture. 

Hent
Tilføj mine cocktail

Det skal du bruge:

4½ cl Fionia Vodka
12 cl tomatsaft
½ cl Naturfrisk Ginger Shot (70% ingefær)
1½ cl frisk citronsaft
¼ tsk Worchestershire sauce
¼ tsk chilisauce
¼ tsk salt
¼ tsk peber
½ tsk sukker
Bladselleri eller agurk som pynt
Isterninger

Sådan gør du:

Bland alle ingredienser bortset fra bladselleri og isterninger godt sammen. Kom 4-5 isterninger i et højt glas og hæld cocktailen over. Pynt med et par stængler bladselleri. 

I stedet for bladselleri kan man også anvende en håndfuld agurkeskiver, som blandes i glasset med isen. Drinken kan også drysses med lidt paprika på toppen til slut.